niedziela, 21 października 2012

Filet z mintaja troche inaczej

Dzisiaj moja propozycja rybkowa, ale z lekkim pazurem:) ZAPRASZAM do gotowania:)


Składniki:
* filet z mintaja
* frytki
* olej
* cytryna
* przyprawa do ryby
* mąka

Sos czosnkowy:
* jogurt naturalny
* czosnek
* pieprz
* koperek

Dresing do ryby:
* papryka czerwona
* szczypiorek
* pieprz
* ketchup pikantny

 Rybę przyprawiamy i obtaczamy w mące, smażymy na oleju, wstawiamy frytki do gorącego tłuszczu. Przygotowanie dresingu: kroimy drobno paprykę i szczypiorek dodajemy ok 2 łyżeczki ketchupu i pieprz, wszystko mieszany i nakładamy na usmażoną rybkę, którą przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny. Sos czosnkowy: łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku, ilość wszystkich składników wg uznania:)

Szybki i prosty sposób na delikatne zmodyfikowanie delikatnego smaku ryby.

SMACZNEGO


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz