środa, 3 kwietnia 2013

Pieczony schab w marynacie z syropu klonowego

Witajcie,
dzisiaj wypróbowany i zasmakowany.... a mniam jaki to był pyszny obiad:) Zapraszam do spróbowania:)



Do przygotowania dania potrzebujemy:
- kawałek schabu bez kości ale dobrze by było z tłuszczykiem
do marynaty:
- 1 szklanka syropu klonowego
- 4 łyżki musztardy dijon
- 2,5 łyżki sosu sojowego
- sól i piepsz do smaku

Marynujemy wcześniej nacięte mięso przez min 30 min. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni i pieczemy godzinke, ostatnie 10-20 min zwiększamy tem do 220 stopni i czekamy az skórka się zarumieni, Po upieczeniu zostawiamy mięso aby odpoczęło 20 min, dzieki temu będzie soczyste i pyszne.

Smacznego

Pozdrawiam
Maja

3 komentarze: