poniedziałek, 29 lipca 2013

Łosoś w sosie koperkowo- ogórkowym

Dzisiaj wielki finał mojej 3 Days Detox Juice. Jak już wiecie przetrwałam oczyszczanie swojego organizmu i w nagrodę i dobry początek nowego zdrowego trybu życia przygotowałam sobie łososia. Niesamowicie delikatny, rozpływa się w ustach :) Sos specyficzny z dodatkiem musztardy daje inny smak, całość bardzo mi smakowała i polecam również Wam spróbować:


Składniki:
Do przygotowania łososia:
- 2 szklanki białego wina
- 2szklanki wody
- 6 ziarenek pieprzu
- 2 liście laurowe
- 1 pokrojona w plastry cytryna
- 1 posiekany seler naciowy
- 3-6 filetów z łososia
- koperek
- 1 kostka rosołowa

Sos koperkowo-ogórkowy:
- 4 łyżki śmietany kwaśnej
- 4 łyzki jogurtu naturalnego
- pół świeżego ogórka
- koperek
- 1 łyżeczka musztardy dijon

Zapiekane ziemniaki:
- ziemniaki
- oliwa z oliwek
- rozmaryn
- sól

SMACZNEGO

Maja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz