środa, 12 lutego 2014

Truskawki w czekoladzie



Skladniki:
- opakowanie truskawek
- czarna gorzka czekolada
- biala czekolada
- wykalaczki
- dowolny duzy okragly owoc do dekoracji

Przygotowanie:
Zaczniemy od kapieli wodnej. Wstawiamy wode z garnku do zagotowania. Do miski kruszymy czekolade aby szybciej sie rozpuscila, osobno biala i czarna. Na wierzch gotoujacej sie wody kladziemy miske z czekolada, delikatnie mieszamy. Kiedy czekolada ma juz plyna konsystencje naklowamy truskawki na wykalaczki oraz zanuzamy w czekoladzie, nastepnie wbijamy w owoc. Czekamy az czekolada zastygnie. Dla uzyskania szybszego efektu truskawki wstawiamy do lodowki przed zanuzeniem w czekoladzie. Wykonujemy te same czynnosci z biala czekolada. 


SMACZNEGO :)

Maja


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz