sobota, 18 października 2014

Zupa cebulowa z czosnkowo serowymi grzankami

Moj dzisiejszy debiut.. i jaki udany. Uraczylam sie zupka kremem cebulowa.. mniam wyszlo super. Wy tez ugotujcie i zrobcie przyjemnosc swojemu podniebieniu:)
Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu. Idealna dla studentow lub bardzo zapracowanych :)



Skladniki:

* 6 cebul
* 2 kostki rosolowe
* szczypta soli
* pieprz
* tarty zolty ser
* 3 zabki czosnku
* tymianek
* kilka kromek ciabatty
* maslo
* oliwa

Przygotowanie:
1. Rozpuszczamy kostke rosolowa w wodzie.

2. Kroimy cebule w piorka i podsmazamy na masle nastepnie dusimy chwile, dodajemy szczypte soli, pieprz, tymianek, 2 zabki czosnku.

3. Kiedy cebula jest juz szklista dodajemy do wywaru i gotujemy ok 40 min. Miksujemy

4. Nagrzewamy piekarnik opcja grill, tostujemy ciabatte skropiona oliwa z czosnkiem i posypana serem.

5. Zupe podajemy bardzo goraca ze sluszna garscia tartego sera i grzankami.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz