niedziela, 18 marca 2018

kokosanka

Przepyszna kokosanka, prosta i szybka w przygotowaniu. Idealnie sie sprawdzi jako poczestunek dla najblizszych.
Nagrzac piekarnik na 180 stopni




Skladniki:

1 margaryna
6 lyzek wody
3 lyzki kakao
1 szklanka cukru

Wszystkie skladniki zagotowac, odlac troche na polewe.

Do ostudzonejmasy dodawac kolejno miksujac:
 5 zoltek
1 szklanke maki
1 lyzke do pieczenia
 Wszystko dokladnie wymieszac. wylozyc na blache

Ubic piane z 5 bialek ze szczypta soli, nastepnie dodac szkladnke cukru drobno zmielonego oraz  wiorki kokosowe wedlug uznania. Calosc zagescic lyzeczka maczki ziemniaczanej.

Powstala piane wylozyc na ciasto i piec 25-35 min sprawdzajac patyczek.

Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz